SĂ ÎNCEPI DEVREME
experiența pozitivă pentru
copilul tău la medicul dentist
Cel mai important element al unei igiene orale corecte este spălatul dinţilor de minim 2 minute, dimineaţa şi seara. În primii ani este important ca periajul să se realizeze alături de întreaga familie.
Este recomandat ca prima vizită la medicul dentist pedodont să aibă loc odată cu erupţia primilor dinţi de lapte, în jurul vârstei de 6 luni-1 an.
Cum pregătim copilul pentru prima vizită la dentist?
Înainte de prima programare la dentist, vorbeşte cu copilul şi explică-i la ce să se aştepte în cuvinte pe care el le înţelege şi care nu-l sperie. Spune-i că medicul se va uita în guriţa lui şi va număra dinţişorii. În nici un caz nu trebuie să-i sugerezi că are probleme cu dinţii.
Dacă nu se opreşte din plâns, nu forţa ! E mai bine pentru toată lumea dacă laşi puţin timp să treacă, iar apoi să mai încerci incă o dată.
De aceea, este bine ca părinţii să fie conştienţi că e posibil să fie nevoie de mai multe vizite de acomodare, în care să ne împrietenim pentru că mai apoi să putem, încet, încet, să realizăm chiar şi tratamente stomatologice mai complexe.
Serviciile de pedodontie oferite în cabinetul EDENTAL DR. ENACHE Daniela
Igiena profesională oferă şansa medicului de a le recomanda părinţilor metode de prevenire a cariilor, dar şi de a depista precoce leziunile şi de a trata caria de biberon.
Prevenirea cariilor este la fel de importantă ca şi tratarea lor .
Tratamente profilactice (fluorizări, sigilari, îndrumări privind periajul dentar).
Sigilarea dinţilor cu material fotopolimerizabil – este cea mai sigură metodă de prevenire a cariei dentare la copii. Sigilarea constă în aplicarea pe dinţi a unei pelicule de material sigilant pe bază de fluor.